TRADE UNION OF RAILWAYMEN OF SERBIA                 GEWERKSCHAFT DER SERBISCHEN EISENBAHNER                  SYNDICAT DES CHEMINOTS SERBE

 

ОДРЖАНА ТРИБИНА РЕПРЕЗЕНТАТИВНИХ СИНДИКАТА У НИШУ

Београд, март 2016.

Репрезентативни синдикати су отпочели са реализацијом одлуке о одржавању трибина по чворовима, у склопу припреме за одржавање протеста због незадовољства лошим спровођењем процеса реструктурирања, усвојених систематизација по друштвима које су за синдикате неприхватљиве и непознаница које прате рационализацију радне снаге и израду Програма за решавање вишка запослених.

   

Прва трибина одржана је у Нишу, у препуној  великој сали железничке станице Ниш, која је била мала да прими све заинтересоване. Председници репрезентативних синдиката упознали су присутне са мерама и активностима Владе Републике Србије и пословодстава четири друштва у процесу реструктурирања, као и са планираним активностима репрезентативних синдиката у наредном периоду и организовању протеста.

Кроз питања и реаговања запослених на последице које производи процес реструктурирања, неприхватљивих систематизација и неизвесности око социјалног програма, изражена је велика забринутост и страх за сопствену будућност, као и будућност српских железница. Запослени од репрезентативних синдиката траже очување јединства у заједничком наступу према Влади и послодавцима и дају пуну подршку свим активностима које репрезентативни синдикати спроводе у настојању да заштите радно-правни и социјално-економски положај запослених.

Наредна трибина одржаће се у Новом Саду 09.03.2016. године, у великој сали железничке станице.

 

 

 

 

 

Sindikat železničara Srbije      Nemanjina 6, soba 153,  11000 Beograd     tel/fax: 381(11)3618-354      ztp_szs@szs-railsyn.org